
Hubertus Sarmacki
W pogoni za lisem...
„Stajnia Pod Inflancką Kobyłą” zaprasza serdecznie wszystkich na coroczne wydarzenie, jakim jest jedyny w swoim rodzaju „Hubertus Sarmacki” połączony z piknikiem rodzinnym.
Oprócz tradycyjnej pogoni za lisem zapewniamy różnorodność atrakcji:
- skoków i ujeżdżania koni,
- wyścig,
- pokaz sokolnictwa,
- kowalstwa i garncarstwa,
- wyjątkowy pokaz fechtunku połączony z nauką dla chętnych.
W corocznym programie znaleźć można również warsztaty dla dzieci, stoiska z lokalnymi specjałami (miody, sery, wędliny, ciasta, pierogi, gorące posiłki, grzane piwo i wino) oraz stoiska z rękodziełami i pamiątkami.

Hubertus Sarmacki
Moc atrakcji
W corocznym programie znaleźć można również warsztaty dla dzieci, stoiska z lokalnymi specjałami (miody, sery, wędliny, ciasta, pierogi, gorące posiłki, grzane piwo i wino) oraz stoiska z rękodziełami i pamiątkami.
Do pobrania:
REGULAMIN HUBERTUS SARMACKI.pdf
KARTA ZGŁOSZENIOWA JEŹDZIEC.pdf
OŚWIADCZENIE RODZICA/OPIEKUNA.pdf

Zapraszamy wytawców
„do udziału w Hubertusie Sarmackim 2019”
Sienkiewiczówka zaprasza wytwórców i sprzedawców rękodzieła artystycznego, twórców wyrobów regionalnych, ekologicznych, historycznych, oraz artykułów spożywczych i gastronomicznych oraz do udziału w Hubertusie Sarmackim.
XVI Hubertus Sarmacki odbędzie się 12 pażdziernika 2019 r w godz. 13:00-18:00
Więcej informacji w plikach do pobrania; regulamin i karta zgłoszenia dla wystawców.* Proszę zapoznać się z regulaminem Hubertusa dla wystawców.
*Kartę Zgłoszenia należy wypełnić czytelnie i wysłać email na Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript. lub listownie na adres: ul. Parkowa 5 26-067 Oblęgorek
Serdecznie zapraszamy..
Do pobrania:
KARTA ZGŁOSZENIOWA.pdf
REGULAMIN WYSTAWCA.pdf

Konkurs Kulinarny
„Pieprzno i szafranno moja mościa panno”
Sienkiewiczówka zaprasza osoby prywatne, gospodarstwa agroturystyczne, lokale gastronomiczne, przedsiębiorców, organizacje zrzeszające osoby fizyczne, lokalne stowarzyszenia lub grupy nieformalne (np. Koła Gospodyń Wiejskich) oraz szkoły z klasami o profilu gastronomicznym, do udziału w konkursie kulinarnym na najlepszą potrawę sarmacką.
Przy ocenie potraw będą brane pod uwagę następujące kryteria: smak potrawy, nawiązanie do Sarmacji, podanie potrawy. Oceny dokona profesjonalne czteroosobowe jury. Zwycięzcom i wręczone zostaną dyplomy pamiątkowe oraz nagrody rzeczowe.
Kartę Zgłoszenia należy wypełnić czytelnie i wysłać na e-mail:Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript. lub listownie na adres: ul. Parkowa 5 26-067 Oblęgorek
Zachęcamy do udziału.
Do pobrania:
KARTA ZGŁOSZENIOWA.pdf
REGULAMIN UCZESTNICTWA.pdf
Galeria zdjęć
Hubertus 2018 rok
Hubertus 2017 rok